3D Camera Surveillance

In deze video tonen we de 3D camera surveillance software zien die is ontwikkeld door Studio diip. Door meerdere camera feeds te combineren is onze software in staat om 3D posities te berekenen van mensen en objecten.

Met deep learning algoritmes zijn we in staat om mensen, objecten, gezichten te detecteren of zelfs waar iemand naar toe kijkt op een camera beeld. Doordat we meerdere camera’s samen calibreren kunnen we deze detecties doorrekenen naar een 3D coordinaten system en zo visualiseren op alle camera beelden of in een 3D representatie. Hier kun je de demo zien die we in ons kantoor hebben opgenomen met 4 camera’s.

Met deze techniek is het mogelijk om geavanceerde ruimterlijke detectie te doen en ook het volgen van objecten, terwijl je toch gebruik maakt van reguliere camera’s. In de demo tonen we de mogelijkheden voor het detecteren van objecten, gezichten en kijkrichting. De techniek kan ook gebruikt worden om de afstand te bepalen tussen mensen of bijvoorbeeld om afwijkend gedrag van voertuigen te detecteren.

De software gaat ook gebruikt worden om de basis te vormen in de Rijkswaterstaat Challenge Detectie waarvoor we geselecteerd zijn.