Geselecteerd voor Rijkswaterstaat Challenge

Studio diip is geselecteerd om deel te nemen aan de Challenge Detectie van Rijkswaterstaat. Deze challenge gaat over het detecteren van onveilige situaties op bruggen. Aangezien het detecteren van mensen en voertuigen een van onze expertises is hebben we een voorstel ingediend waarmee we dit kunnen laten zien in de testopstelling. Tijdens de testdag op 13 mei zullen allerlei omstandigheden gesimuleerd worden die tot mogelijke onveilige situaties kunnen leiden. Het is dan aan de systemen van de deelnemers om deze situaties te detecteren en operators tijdig te waarschuwen.

Onze huidige detectie software is reeds getest op allerlei beelden van verkeerssituaties en voor de challenge hebben we een simulatie model ontwikkeld, zodat we specifieke situaties op bruggen kunnen nabootsen. In de tijd tot de testdag zullen we ons systeem doorontwikkelen zodat deze goed overweg kan met de specifieke vragen van Rijkswaterstaat.

De Rijkswaterstaat Challenge Detectie is onderdeel van het programma Smart Patrol, wat als doel heeft om de observatie van objecten nog veiliger te maken door de inzet van vaartuigen, slimme camera’s en drones. Samen met de operatie, kennisinstituten en markt worden allerlei nieuwe technieken onderzocht om het RWS werk slimmer en sneller in te richten.