Patent voor herkenning 3D objecten

Samen met 3D print bedrijf Shapeways heeft Studio diip gewerkt aan een 3D scanner die in staat is om objecten automatisch de identificeren. De 3D scanner en maatwerk software zijn in staat om een 3D model te matchen met een 3D scan van een object. Hierdoor kan het systeem supersnel CAD modellen uit een database koppelen en schade of productiefouten opsporen.

Uiteindelijk heeft deze ontwikkeling geleid tot een US patent dat door Shapeways is ingediend (US 2018 / 0104898 A1). We zijn er uiteraard erg trots op dat we hier aan meegewerkt hebben, maar ook zeker op het feit dat Thomas de Wolf, Guust Hilte en Jop van Rooij van Studio diip in het patent als uitvinders genoemd worden.

Je kunt meer vinden over onze diensten in 3D beeldherkenning op de beeldmateriaal pagina of over 3D scanning systemen op de project pagina.